Website Generator

Welkom ...

... op de website toegewijd aan mijn favoriete hobby biljarten.
Je vindt hier onder o.a. een korte biografie, mijn huidig klassement en palmares.
Naast zelf biljart spelen geef ik biljartles en doe ik klein onderhoud van biljartkeu's.  

Biografie

Op 11 november 1969 werd ik geboren in Genk als de jongste van zeven.
Op mijn tiende werd ik gebeten door de biljartmicrobe toen mijn oudste broer mij meenam naar zijn biljart club "De Ketsers Genk". Ik spendeerde mijn woensdag- en zaterdagnamiddagen op het groene laken.
Tijdens mijn jeugdperiode (1979 - 1987) klimde ik op tot excellentie speler in het vrijspel op matchbiljart. Jammer genoeg was dat niet goed genoeg om opgenomen te worden als junior. Er was namelijk veel concurrentie in die tijd zoals Frédéric Caudron, Eddy Leppens, Eddy Merckx, Johan Claessen om er enkelen op te noemen die toen reeds ereklassespelers waren.

Ik draaide nog enkele jaren mee bij de senioren maar dan nam mijn leven een nieuwe wending (op professioneel en persoonlijk vlak) waardoor ik amper tijd overhad om te trainen. Dit kwam natuurlijk niet ten goede van mijn prestaties. Ik heb met veel pijn in mijn hart de beslissing moeten nemen om een sabbatperiode in te lassen.

In 2003 heb ik dan de keu weer opgenomen. De eerste jaren waren niet makkelijk. Het heeft enkele jaren geduurd voor ik mijn niveau van weleer terug had. Ondertussen is mij dat goed gelukt. Meer zelf ik ben erin geslaagd mijn promotie te behalen naar ereklasse vrijspel. Ook in het kader, bandspel en het driebanden heb ik promotie mogen behalen tijdens de afgelopen sportjaren.




Klassement

(Matchbiljart - 2m85)

Vrijspel  -  ERE  -  400
Band  -  ERE  -  150
K47/2  -  ERE  -  300
K47/1  -  EXC  -  150
K71/2  -  EXC  -  200
3-Band  -  Exc  -  42










Palmares

Sportjaar Titel Discipline/Categorie

2014-2015 3de Belgisch kampioenschap Ere. kl. 300p. K47/2
2013-2014 Nationaal kampioen Exc. kl. 150p. Band KB
2011-2012 5de Belgisch kampioenschap Ere. kl. 400p. Vrijspel MB
2011-2012 Nationaal kampioen Exc. kl. 110p. Band MB
2008-2009 Nationaal kampioen 1st kl. 34p. 3B MB
2007-2008 Nationaal kampioen 1st kl. 160p. K47/2
2006-2007 Nationaal kampioen 1st kl. 220p. K38/2
2005-2006 Nationaal kampioen 1st kl. 220p. K38/2



Biljartles

Wil jij je biljartspel tot een hoger niveau brengen? Je algemeen gemiddelde opkrikken? Dan kan je bij mij terecht om je biljartspel wat bij te schaven.

Ik geloof dat een goede biljarter een brede kennis heeft van het biljartspel. Eveneens ben ik van het principe dat de lessen aangepast moeten zijn aan het niveau van de leerling.

Het spreekt voor zich dat ik het meeste bagage heb in de klassieke disciplines, maar ook in het driebanden kan ik je wat vooruit helpen.

Ben je geïnteresseerd neem dan contact met me op. 







Kleine Reparaties

Je kan bij mij terecht voor kleine reparaties zoals:
- Plaatsen van een nieuwe pomerans
- Plaatsen van een nieuw beentje
- Reinigen van top (komt geen schuurpapier aan te pas)
- ...